Σελίδες της Ερήμου

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΙΝΑ ΠΟΛΥ ΩΦΕΛΙΜΑ
Περί των Κρίσεων του Θεού.

     Ένας αναχωρητής ασκήτευε στην έρημο και δεόμενος του Θεού και τον παρακαλούσε μετά δακρύων, να του δείξει τις κρίσεις που γίνονται απ' αυτόν και δεν τις γνωρίζουν οί άνθρωποι, αλλά νομίζουν ότι είναι παράξενα καμώματα. Ο δε Θεός δεν ήθελε να του δείξει τίποτε πολύ καιρό, επειδή δεν δύναται ποτέ άνθρωπος να διαλέξει και να εύρη όλα τα Μυστήρια του Θεού, και ο ασκητής δεν έπαυε νύχτα και ημέρα από την δέηση εκείνην. Λοιπόν μία των ημερών....
(Δείτε περισσότερα)

 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΒΑ ΠΑΥΛΟ ΠΟΥ ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ.

     Κάποτε εγώ και ο γραμματικός Σωφρόνιος πήγαμε στην Αλεξάνδρεια στον αββά Παύλο που είχε το ησυχαστήριό του στην περιοχή που ονομαζόταν Λιθαζόμενον κι αφού ωφεληθήκαμε αρκετά απ’ αυτόν του λέμε: Πές μας, Πάτερ πως έγινες μοναχός; Κι ο γέροντας αφού αναστέναξε βαθιά, μας είπε:
     Πιστέψτε με, παιδιά μου, δεν θα σας το αποκρύψω. Όταν ήμουν κοσμικός, είχα πολλή πίστη και πόθο προς του μοναχούς. Όπου δε έβλεπα μοναχό να πουλάει το εργόχειρό του, τον έπαιρνα μαζί μου και του παρείχα όλα τα αναγκαία.

(Δείτε περισσότερα)

 


ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ

     Εις τα μέρη της Κρήτης ήσαν διάφορα Μοναστήρια ως και μία Σκήτη, ένθα ευρίσκοντο Πατέρες ασκούμενοι. Ούτοι είχον δύο Πνευματικούς, οίτινες αντεφέροντο αναμεταξύ των. Και ο μεν ένας εδίδασκε τους κατά πνεύμα υιούς του, ότι η νηστεία δεν ωφελεί τίποτε, παρά μόνον τα πάθη τους πολεμούσι και τους βλάπτουσιν, ο δε άλλος, ότι η πολυφαγία φέρει πάθη.
(Δείτε περισσότερα)

 

Ανάστησε νεκρό μουσουλμάνο η Παναγία στη Συρία

      Γράφει ο Αγιοταφίτης Ιγνάτιος ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ποιμένων Μπετσαχούρ. Το Δεκέμβριο του 2004 ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας βγήκε στα ΜΜΕ και διηγήθηκε ένα ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε από τότε όλη του τη ζωή. (Το διηγήθηκε από την τηλεόραση το ραδιόφωνο. Δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες ενώ δημοσιεύεται και στα Αραβικά σε ιστοσελίδα). Ο μουσουλμάνος νυμφεύθηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Τα χρόνια περνούσαν και το ζευγάρι δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά. Επισκέφθηκαν πολλούς γιατρούς στη Σαουδική Αραβία αλλά λύση δεν έβρισκαν.
(Δείτε περισσότερα)